Izo - paneli d.o.o.

Telefon

+385 91 2022 690

Adresa

Industrijska 8, 40323 Prelog
Pošalji upit

Izolacija fermentora


Izo - paneli d.o.o. u svom proizvodnom programu nudi i izradu i montažu izolacije na cjevovodima sa najsuvremenijim izolacijskim materijalima. Ti materijali se koriste kod industrijskih i energetskih postrojenja kao toplinska, protupožarna i zvučna izolacija. Vrši se izolacija cijevi parnog grijanja i cijevi tople vode, te hladna izolacija. Izolacija cijevi parnog grijanja te tople vode sprečava gubitak topline, a mjesta a kojima se izvodi su kotlovi, cijevi za mazut, parovodne cijevi, cijevi tople vode, spremnici, izolacija koljena, ventila, itd.,sprečavanje gubitka topline.

Ova vrsta izolacije izvodi se mineralnom vunom, blazinama debljine od 30-200mm. Nosiva konstrukcija je od armature pričvršćena vijcima ili pop zakovicama. Zaštitne obloge su od aluminijskog lima ili pocinčanog obojenog lima RALa po izboru kupca. Mogućnost izvedbe izolacije kotlova u aluminijskom limu, pocinčanom ili obojenom limu, kao i u plastificiranom limu.

Hladnom izolacijom izvodi se izolacija cjevovoda glikola, amonijačne cijevi, spremnici glikola i amonijaka, izolacija ventila i koljena gdje je debljina izolacije od 30-200 mm, zatim u strojarnicama ugrađenih kompresora te cjevovoda do isparivača od aluminija debljine od 0,8 m ili drugog lima po izboru kao i od prokroma, strojno punjenje poliuretanskom pjenom težine 38-40 kg/m.